Som vor mor lavede dem - bortset fra jeg ikke kan huske min mor nogensinde har syltet rødbeder. Vi fik for uger (måneder?) tilbage en del rødbeder fra Tine og Jens' kolonihavehus. Men har ikke rigtig vidst hvad vi skulle stille op med dem. Det viser sig der er grænser for hvor mange rødbeder vi sætter til livs.... Men til alt held har jeg arvet "Den Grønne Syltebog"! Vældig husmoderagtig følte jeg mig da jeg stod der i eddikedampen med røde hænder. Nu ligger de røde rødder i gamle henkogningsglas og venter på julemaden. Så hvis I kommer forbi vil jeg med stolthed stille hjemmesyltede rødbeder på bordet! (Forresten er det som at smutte mandler at tage skrællen af kogte rødbeder. Temmelig sjovt, faktisk) // Luckily I have inherited an old book of recipies for pickling and storing vegetables and fruits. We got a bunch of beet roots from some friends weeks (months?) ago. As it turns out we don't eat that many beet roots in every day life. But the old books had the answers. So very 1950's house wife'ly I have been pickling beetroots. I didn't get pickled myself (although I'm sure you could if you inhaled anough vinegar steam!) Should you care to drop by I will proudly present you with home pickled beet root for Christmas lunches or dinners! (By the way: taking the peel of a boiled beet root is a lot like taking the skin of an almond - quite funny, actually! )

3 comments:

  1. ....men det gjorde din mor altså!!! Ikke så tit men ind imellem!!! Bare så ikke nogen går rundt og tror du har fået en dårlig opdragelse:-)

    ReplyDelete
  2. Hvis du mangler flere rødbeder - og opskrifter har jeg bunker - men nej, rødbeder er ikke sådan det man spiser mest af (prøv dog engang en omgang russisk rødbedesuppe Bortsj, der går mange til, og det smager godt!).
    -og så er jeg også blevet Beta-blogger:-)
    -Lina

    ReplyDelete
  3. Jeg ville gerne komme forbi til en hjemmesyltet rødbede :P ... men jeg er lidt for udfordret med hensyn til afstand.

    Knus, fætter Søren

    ReplyDelete